Mechelen stad met vele kerken in België

Mechelen is een Belgische stad met zo'n  80.000 inwoners, gelegen op ongeveer 25 kilometer van Brussel en halverwege op de route  Brussel - Antwerpen. Het is een bestemming die u niet mag missen als u België bezoekt. Mechelen  heeft mooie ontwerpen en historische gebouwen.
Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van Mechelen zal ik hieronder opnoemen.
Aangezien Mechelen halverwege is gelegen tussen Brussel en Antwerpen, is het erg goed om juist in Mechelen een stop te maken. Ik adviseer u om de trein te nemen.

De kathedraal van Mechelen is een enorme gebouw waarvan de bouw ongeveer 300 jaar duurde (van de twaalfde tot de zestiende eeuw). De kathedraal is vooral beroemd vanwege de ruim 97 meter hoge toren met zijn twee beiaarden. De toren werd tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar beschadigd. De toren had in het eerste ontwerp zelfs 160 meter hoog moeten worden. Een imposante ontwerp dat zichtbaar is vanaf elke plek in de stad. Met name vanuit de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het omliggende platteland. De twee beiaarden met elk 49 klokken bepalen de bouwconstructie. De Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn in Mechelen, opgericht in het jaar 1922 is de eerste, oudste en grootste beiaardschool in de wereld. Alle afgestudeerden  zouden in staat zijn om de beiaarden in de kathedraal van Mechelen te bespelen.
De kathedraal in Mechelen kan gratis worden bezocht en een must om te bezoeken vooral als u passie  heeft voor de geschiedenis en architectuur.

Zeer dicht bij de kathedraal is de Grote Markt, een plein dat wordt bewaakt door de hoge torens van de kathedraal en omgeven door prachtige aangelegde tuinen. Het stadhuis van Mechelen is een gebouw dat werd gebouwd in de veertiende eeuw. Het bestaat uit drie delen: het Paleis van de Grote Raad, het belfort en de lakenhal. Neem een rondleiding met een gids zodat u op een leuke manier de wortels van deze stad leert kennen.
Een van de meest unieke en opvallende dingen in Mechelen, zijn de vele kerken.  Er zijn kerken in allerlei smaken en kleuren en verschillende architectonische stijlen. Een van de meest opmerkelijke kerken, is de Sint-Janskerk, een van de belangrijkste schilderijen van Rubens ( De aanbidding der wijzen) is hier gehuisvest. De Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk herbergt ook een schilderij van Rubens. Het altaar stuk is genaamd "De wonderbare visvangst". De toegang tot beide kerken is overigens gratis.
Andere belangrijke gebouwen die u niet mag missen is het Hof van Savoye, voorheen het paleis van Margaretha van Oostenrijk. Een ander niet te missen gebouw in het centrum van Mechelen is de thuisbasis van Hieronymus van Busleyden, een belangrijke adviseur van het hof van Karel V. Dit laatste gebouw (museum)  is overigens in 2016 gesloten wegens renovatie werkzaamheden. U vindt het in de straat Frederik Merodestraat op nummer 67. Het is een van de meest schitterende gotische gebouwen in Mechelen. U kunt er belangrijke schilderijen van Rubens en Wiertz zien. 

Natuurlijk heeft de stad Mechelen nog veel meer te bieden, laat u verrassen.